Lilian Larnefeldt – Simjonova Pisjtjika

lilian larnefeldt

Lilian Larnefeldt. Foto: Staffan Johnsson

”Jag kom till Sverige tidigt sjuttiotal och har nu två vuxna barn, pensionär sen snart två år. Gillar att påta i jorden på landet, resa om tillfälle ges och tyvärr också god mat!

Jag kom tidigt i kontakt med det finlandssvenska föreningslivet här och kände till Grannfolket från starten men hade ingen tanke på att jag skulle ansluta mig och börja spela teater. Jag fick dock en förfrågan om jag kunde bli deras kassör och ja det ena gav det andra. Det behövdes ganska snart en tant i en pjäs och på den vägen är det men jag har inte spelat i alla uppsättningar. Jag var ordförande under många år men är nu åter kassör – cirkeln är sluten.

I den här pjäsen gör jag Simjonova Pisjtjika, godsägarinna , som ständigt är i behov av pengar och lånar så ofta det går av storgodset  tills det en dag inte går längre eller kanske inte behovet är så stort längre?!”