Lena Ramberg – Anja

Lena Ramberg

Lena Ramberg

”Teaterintresset har alltid funnits där, men det har varit svårt att kombinera amatörteater med ett yrkesliv. För några år sedan gick jag på Calle Flygares teaterskola och blev då medlem i Grannfolket, det är ett underbart gäng som hållit på att spela amatörteater i över 30 år!

Det svåraste med att spela teater är att inte låtsas, man måste vara i absoluta nuet och helt fokuserad på sina medspelare. Man kan inte tänka på någonting annat än vem man gestaltar, det finns en enorm befrielse att få medverka i ett teatersammanhang.

I denna pjäs gestaltar jag dottern Anja. Jag har levt med denna roll i snart ett år och rollen har sakta fått växa fram inom mig. Hela arsenalen av känslor plockas fram och tillsammans bildar de min rollfigur som även blir en del av mig själv.”