Grannfolkets nästa pjäs: Damholken

Sedan februari repeterar teater Grannfolket pjäsen ”Damholken” av Harriet Nylund-Donners. Vi har inte bestämt datum för premiär ännu, men så snart vi har kommit så långt i produktionen kommer denna information att finnas tillgänglig här på hemsidan och på Facebook.

OBS! Vi söker ytterligare två (2) manliga skådespelare. Hör av dig om du tillsammans med oss andra i gruppen vill få chansen att på scen spela upp en berättelse som både roar och väcker tankar.

Grannfolket

Grannfolkets ensemble 2023

Damholken är en komedi om hur man kanske kan lösa problemet med alla pensionerade tanter som nuförtiden inte dör några år efter pensioneringen utan glatt lever vidare.

Tiden är nutid och pjäsen utspelar sig under stilla veckan, alltså påskveckan det året då påsken är ovanligt mild och vacker.

Platserna är Sinikka Sauervuos trädgård där scillan precis slår ut, hemma hos Orvokki Swahn och på teatern där välgörenhetskonserten arrangeras.

Författaren: Harriet Nylund-Donner är dramaturg och dramatiker. Hon är utbildad i Stockholm vid Dramatiska Institutets teaterlinje med inriktning på dramatik och dramaturgi. Bland hennes erfarenheter inom scenkonst kan nämnas: dramaturg och dramatiker på Åbo Svenska Teater, hon har jobbat med undervisning, regi, TV-manus och översättningar. Hon har utbildat dockteaterspelare och lett skrivarkurser. Harriet har skrivit flera pjäser för barn och hon känner starkt för amatörteatern –Bruksteatern i Dalsbruk i Finland har alltid varit hennes hjärta nära.

Regissören: Katarina Stolt, finlandssvensk och ursprungligen från Borgå, numera stockholmare. Katarina har regisserat (och spelat med i) flera uppsättningar på Postbacken, friluftsmuseum och friluftsteater utanför Borgå